Telefon Şarjının doğru bilinen yanlışları

yazar | Enver gny On 29 Ağustos 2014 Cuma 0 yorum


akıllı telefonlar hayatımızın parçası. hemen hemen her zaman yanımızda taşıdığımız telefonuzu daha  dayanıklı ve uzun  kullanabilmek için bir kaç doğru bildiğimiz yanlışlar.



Bu yanlışlar banada oneri olarak soyleyen  arkadaşlarım olmu
ştu




  • Telefonun pili bitene kadar asla şarj etmeyin
YANLIŞ, telefonun bataryasını her sıfıra indirdiğinizde ömründen biraz yemiş olursunuz. Telefon bataryalarının belirli bir full şarj miktarı vardır ve bu miktar dolduğunda ölürler. Bu yüzden her sıfırlayıp şarj ettiğinizde bataryanın ömrü azalıyor. 

Bunun önlemini de, bataryayı sıfırlamadan %20-40 arasında olduğu sırada şarj ederek alabilirsiniz.


  • Telefon  şarj edilirken kullanılamaz
YANLIŞ, telefonunuzu şarj ederken kullanabilirsiniz. Bu konuda dikkat etmeniz gereken tek konu, şarj ederken orijinal kablo kullanmanız. Ucuz ve nereden alındığı belli olmayan şarj aleti kullanırsanız, bırakın şarj halindeyken konuşmayı, o cihazı kullanarak şarj bile etmeyin. Şimdiye kadar kayıtlara geçmiş "şarj esnasında konuşma yapılırken meydana gelen kazalar" kategorisinde, suçlu genelde kalitesiz şarj cihazları oluyor.



  • orijinal olmayan sarj aletileri, bataryayı öldürür

YANLIŞ, orijinal olmayan her şarj aleti zararlı değildir. Apple ve Samsung'un onayladığı bazı markalar, kendi şarj aletlerini üretmeye hak kazanmıştır. Belkin, OPSO, Amazon Basics, Kit gibi markalar, firmalardan özel izin alarak şarj aleti üretebiliyorlar. Zararlı olabilecek olan şarj aleti, adı sanı duyulmamış, sokaklarda satılanlar olarak söyleyebiliriz.




  • Telefonu gece şarja bırakmak bataryasını zayıflatır

YANLIŞ, telefonunuzu uyurken tüm gece şarjda bırakabilirsiniz. Telefonunuza boşuna "akıllı telefon" dememişler, cihazınız tam doluluk oranına ulaştığında şarj kesilir. Yani "telefon bütün gece şarj oldu, bataryası patlar" gibi durumların olması mümkün değildir.

0 yorum:

Yorum Gönder